El Carnestoltes al Severo!

 Aquest any l'alumnat del Severo Ochoa va celebrar com cada any la gran festa del Carnestoltes. A cada franja del matí - inclosos els patis - hi havia diverses activitats lúdiques. En aquest article us fem cinc cèntims de com va anar la diada i de com de bé ho vam passar tots plegats!


Tot l'alumnat de l'ESO es va disfressar i maquillar de 8 a 9 del matí i d'aquesta manera  es començava a preparar el concurs de Carnaval Music Festival, en què hi participa tot l'institut ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i FP bàsica.

Una petita representació del professorat.

Alumnat de 1r i 2n d'ESO respectivament.
                              
Alumnes de 4t de l'ESO assajant la coreografia i disfressades.

A partir de les 9 i fins a les 11 del matí, l'alumnat va baixar al pati per tal de començar a participar en els jocs organitzats per l'alumnat d'Animació de Cicles Formatius. Aquí us deixem un tast de com va anar tot plegat:

1.   Twister
Aquest és un joc d'equilibri. Es tracta d'aconseguir posar el peu i la mà en el lloc indicat sense deixar que el cos toqui el terra, 
Si et recolzes amb un genoll o un colze en el tapet Twister, o si caus, quedes eliminat.

2.   Que vingui el vent i s'emporti...
Aquest joc consistia a posar unes cadires en cercle al voltant d'una altra cadira que se situava al mig, on una persona se seia allà i afirmava una característica seva (alguna cosa que portava, alguna cosa que li agradava  o que li havia passat). Les persones que tenien aquella característica en comú amb la persona del mig s'havien d'aixecar i canviar de lloc (la persona del mig també havia de buscar una cadira) ja que si et quedaves sense cadira et tocava a tu estar al centre del cercle de cadires.


3.    Llenguatge no verbal
Com el seu nom indica, aquest joc consisteix a mantenir el llenguatge no verbal amb la persona que tens al costat o al davant i la que esta de peu ha de vigilar  la seva parella perquè no s'escapi.  Qui aconsegueix mantenir a la seva parella guanya.


4.   El mocador 
El joc consisteix en el fet que els alumnes es divideixen en dos grups i cada persona del grup té un número que el representa. Hi haurà una persona enmig amb el mocador; aquesta persona cridarà un número i la persona que el tingui ha d'anar a buscar el mocador al més ràpid que pugui per guanyar el punt.


Posteriorment, de les 11 fins a les 11,30, l'Associació de Mares i Pares (AMPA) va organitzar una xocolatada a la qual es va convidar tota la comunitat escolar. Els membres de l'AMPA van tenir l'encert d'oferir uns deliciosos melindros i magdalenes de manera gratuïta.
Prèviament, els pares i mares van rebre una detallada comunicació via correu electrònic de part de l'AMPA, el 8 de febrer, per informar-los sobre aquest esdeveniment, el qual va coincidir amb l'arribada del Carnestoltes.


A més, els estudiants de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat van tenir l'oportunitat de participar en aquesta xocolatada, que es va desenvolupar en el pati de pícnic, proper a les aules de Cicles Formatius.


Finalment, d'11,30 a 14,30, al pati posterior de l'institut es va dur a terme el Carnaval music festival, el moment culminant de la diada. L'ordre d'actuació de la festa va ser la següent:

Rayos de Sol (animació ASCT)
2n ESO - La gozadera
1r A APSD - You’re the one that I want grease
1r GM GA - Timber
4t ESO - All town road
1rA ISO - Cuando zarpa el amor
1r B APSD - El taxi
La gozadera (animació ASCT)
1r A EI - Mamma Mia
1r Química - Cumpleaños Feliz
3r ESO - Danza Kuduro
1r B EI - Party Rock anthem
1r C APSD - Fire work
1r GS AiF - Limbo
Mi gente (animació ASCT)
2n A ISO - Barbie girl
1r CFGB - Waka waka
1r ESO - Thriller
2n Química - 
Vivir mi vida (animació ASCT)
2n BTX - la raja de tu falda
ASCT - The greatest showman (fora de concurs)
PROFESSORAT - (fora de concurs)
Aquesta foto és del grup de 4t de l'ESO que van ser premiats per millor coordinació de ball. Aquí els veiem amb la coreografia de la cançó de Lil Nas X que es diu old town road. Les actuacions i la participació de l'alumnat van ser molt exitoses. Volem fer un reconeixement especial per a les persones organitzadores!
Per: Sara Romero, Jherson Masias, Maria Lamrami, Francisco J. Rivera, Len Xu,  Jhudyd Castellón, Rayan Ighaidan, Daniel López