L'Audiència Jove ens visita per tercer cop amb noves dinàmiques!

L'Audiència Jove dona veu a l'alumnat de 4t d'ESO dels Instituts públics Severo Ochoa, la Mallola, Joanot Martorell i Joaquim Blaume. L'objectiu és promoure la participació en la creació d'idees i aprenentatge i transformar així el nostre municipi, Esplugues de Llobregat.




L'enfocament d'aquest curs 2023-24 és fer un tast sobre l'ús que fem de les xarxes socials i quina incidència hi té en elles la intel·ligència artificial o IA. L'objectiu és fer-nos més conscients de quin és l'ús adequat que li hem de donar a tot plegat.





Aquest divendres passat dia  1 de març a l'Institut Severo Ochoa a 4t d'ESO ens han fet realitzar una sèrie de dinàmiques per fer-nos raonar sobre els problemes i els beneficis que pot portar l'ús de les xarxes socials i IA.


1r DINÀMICA

Aquesta dinàmica consistia a posar-nos tota la classe al fons de l'aula i cada cop que deien una cosa que haguéssim fet amb les xarxes socials o IA, havíem de fer un pas endavant i si no era el cas, ens manteníem en el mateix lloc. L'objectiu d'aquesta activitat era de fer-nos conscients de les nostres accions a les xarxes socials o IA.


2n DINÀMICA


A la 2n dinàmica ens vam dividir en una sèrie de quatre grups i aquests quatre grups tenien un paper amb una graella on es relacionaven els beneficis de les xarxes socials, l'ús responsable d'elles i els seus problemes, etc. En les graelles havíem de posar el benefici, l'efecte que ens produïa i la causa.


Què hem aprés d’aquesta 3r sessió?


La conclusió extreta d'aquesta tercera sessió és que és important utilitzar les xarxes socials de manera responsable i conscient, tenint en compte els possibles impactes negatius i actuant de manera responsable perquè es minimitzin aquests efectes.






Fet per: Sara Romero i Francisco Javier Rivera Carmona.