Cloenda de l'Audiència Jove

 

A l'inici d'aquest curs 2023-24 tots els alumnes de 4t de l'ESO de l'institut Severo Ochoa vam començar amb les sessions d'un projecte que amb el nom de Audiència Jove, que enguany celebra la 17a edició.

L'Audiència Jove és un esdeveniment on es donen una sèrie d'opinions amb el propòsit de millorar Esplugues tant en l'àmbit escolar (a l'institut) com en l'àmbit municipal. Aquest any el tema ha estat sobre l'ús responsable de les xarxes socials i la IA (intel·ligència artificial).

S'han fet diverses sessions de l'Audiència Jove. Primerament vam escollir als nostres representants de cada classe: a 4t A va ser l'Aaron Egea i la Clàudia Delgado; a 4t B van ser en Joan Caro i la Sara Delcazo i de 4t C van ser en Carlos Piguave i la Ikram Moussaoui. Aquestes persones van ser les encarregades de representar-nos com a institut. Durant les sessions de l'institut bàsicament vam investigar una mica sobre IA i Xarxes Socials i a continuació vam proposar diverses opcions per a millorar l'institut i la ciutat en l'àmbit de l'ajuntament sobre aquests dos temes.

Un cop fet això tots els representants de diversos instituts d'Esplugues com ara el Severo Ochoa, la Mallola, el Joanot Martorell i altres centres, es van ajuntar al centre de l'Esplulab, un lloc d'innovació on hi ha moltes màquines tecnològiques com ara impressores en 3D. Allà ens van ajuntar a tots, també la presidenta i els monitors que ens van fer el taller de l'Audiència Jove i van posar en comú les idees que vam proposar tots els centres per a millorar respecte a les xarxes socials i la intel·ligència artificial en l'àmbit municipal i escolar.


Un cop proposades totes les idees, vam anar tots els centres que van participar 
a l'institut Joaquim Blume, que té un auditori prou gran per a tota l'afluència de tots els instituts. Hi van intervenir l'alcaldessa d'Esplugues i els principals representants dels instituts, en el nostre cas van sortir l'Aaron Egea i la Sara Delcazo, que van presentar les diferents idees per a millorar la ciutat. També la tutora de la classe de 4t C va parlar en el nostre nom per proposar que als centres es facin activitats més manuals.


Després, els encarregats de l'acte van posar un vídeo de tot el procés de l'Audiència Jove d'aquest any. Per finalitzar, va venir un mag a fer uns trucs de màgia per trencar el gel i animar la situació. 

Un cop acabat, tots vam tornar cap als nostres respectius instituts havent après alguna cosa més sobre el nostre municipi i també havent reflexionat sobre com ens poden influir les noves tecnologies en el nostre dia a dia i en l'entorn immediat i quotidià de cadascun de nosaltres.



Joan Arco i Ián Diachuk